dimecres, 15 de desembre del 2010

Neix Histo tube


Aquest projecte respon a la dificultat existent de trobar material audiovisual sobre temes d’història en català a la xarxa Barcelona, 14 de desembre de 2010. A partir de demà ja es podrà consultar a la xarxa HistoTube, es tracta del primer portal que aglutina els millors vídeos d’història i patrimoni en llengua catalana, un tipus de directori, fins ara, inexistent a internet.


El projecte


De moment HistoTube ja compta amb més d’una vintena d’audiovisuals sobre història i patrimoni, als quals setmanalment se’n sumarà de nous. L'objectiu del projecte és doncs, seleccionar materials de qualitat, potenciar-ne el seu ús i esdevenir un referent a la xarxa pel que fa a aquesta temàtica en llengua catalana. El contingut del portal és molt variat i per facilitar-ne la cerca es poden trobar els millors vídeos i reproduccions en 3D classificats per períodes històrics, àrees geogràfiques o temàtiques, però també es pot buscar el material escrivint la paraula clau al cercador que s’hi inclou. Per tal d’ampliar el directori HistoTube s’actualitzarà cada setmana amb vídeos nous que passaran a formar part d’aquest arxiu audiovisual.


Els creadors


Els encarregats de penjar els continguts són Dani Cortijo, Agus Giralt, Jordi Bonvehí i Lorién Casasús, tots llicenciats en Història per la Universitat de Barcelona i cadascun amb projectes personals sobre temes d’història local. L’equip impulsor d’HistoTube explica que “si amb els nostres blocs volem donar a conèixer fets històrics inèdits o desconeguts sobre el propi territori, amb l'HistoTube el que pretenem és posar a l’abast de la comunitat els materials que diversa gent ha anat penjant a la xarxa.” Una de les premisses per tirar endavant aquest portal, explica Agust Giralt, “és el treball en xarxa i la col·laboració entre nosaltres”. Segons Dani Cortijo “tot i que la presència del català a la xarxa té una bona salut, hi ha poc material audiovisual d'història en català que pugui ser emprat per la docència i les persones interessades en el tema”. Jordi Bonvehí afirma que “HistoTube és una selecció acurada de material ja existent a la plataforma YouTube”.


Actualment HistoTube ja compta amb més de cinquanta seguidors via Twitter i gairebé un centenar al Facebook, unes xifres que segurament s’incrementaran a mesura que les xarxes socials es vagin fent ressò del naixement del projecte i el directori vagi creixent.


BUSCO VIDEOS EN CATALÀ D' HISTÒRIA SOBRE LA ZONA DE LA FRANJA! EXISTEIXEN?

Contacte: histotube@gmail.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada